DK Hostmaster lancerer høring om nye vilkår for at have et .dk-domænenavn

Det skal være nemmere at forstå sine rettigheder og pligter, når man har et .dk-domænenavn. Derfor har DK Hostmaster iværksæt en gennemgribende modernisering af de vilkår, der gælder for de ca. 750.000 personer, der er registranter af et .dk-domænenavn. DK Hostmaster lancerer nu en offentlig høring, der giver alle i det danske internetsamfund mulighed for at give sin mening til kende om DK Hostmasters udkast til nye vilkår og forretningsbetingelser.

En afgørende forbedring er, at de nye vilkår er mere letforståelige og markant kortere end de gamle. For eksempel fylder de nye vilkår 10 sider i stedet for de nuværende 36 sider.

Fokus på transparens

Derudover er det nu tydeligere, at registranter selv har ansvar for, at deres kontaktoplysninger er korrekte i DK Hostmasters selvbetjeningssystem. Det vil styrke datakvaliteten i den offentlige database på DK Hostmasters hjemmeside, hvor alle som udgangspunkt kan slå op, hvem der står bag et domænenavn. Transparens er med til at skabe en mere sikker og dermed også mere attraktiv dansk zone på internettet, og derfor er dette en vigtig forbedring af vilkårene.

Bekæmpelse af internetkriminalitet

Politiet og domstolene er i dag de vigtigste aktører i bekæmpelsen af internetkriminalitet. Men som leverandør af internet-infrastruktur kan DK Hostmaster også bidrage til at begrænse kriminaliteten på nettet. Derfor præciserer de nye vilkår DK Hostmasters muligheder for at slette eller suspendere et domænenavn i de tilfælde, hvor det giver god mening, at vi griber ind:

  • ved såkaldt typosquatting
  • hvor et .dk-domænenavn bruges til at snyde folk i forbindelse med økonomisk kriminalitet, phishing og malware
  • ved meget åbenlyse og alvorlige krænkelser

Høring sommeren over

DK Hostmasters offentlige høring varer indtil den 20. august 2017. Alle indkomne høringssvar vil blive læst og taget under overvejelse i den sidste fase, hvor vilkårene gøres færdige. De nye vilkår forventes at træde i kraft sidst på efteråret 2017.  

Læs udkastet til de nye vilkår her.

Ønsker du at sende et høringssvar til DK Hostmaster, kan du e-maile det til vores juridiske chef, Henriette Vignal-Schjøth, på hvs@dk-hostmaster.dk.

Copyright 2016 All Rights Reserved.