Digitalisering er for alle og handler om vores hverdag

Indlæg af Henriette Vignal-Schjøth, arrangør af DIFO’s Internetdagen 2017.

Velkommen til en verden, hvor IT og internet er for alle. Den verden er lige nu og handler om vores hverdag. Næsten uanset dine tekniske færdigheder og interesser – eller mangel på samme! – så taler du i dag med vennerne over Skype eller Facetime, du deler oplevelser og får nye indtryk på et socialt medie, du kommunikerer med dit barns lærer på SkoleIntra, og din kommende ferie er et røverkøb, fordi du bliver opdateret på din telefon om de bedste og billigste rejser lige nu.

Digitalisering er med andre ord en integreret del af vores liv, og derfor skal vi tale om det i øjenhøjde, hvor vi tager udgangspunkt i de nære behov hos almindelige mennesker og virksomheder. Hvordan får vi gang i dét med køleskabe, der selv bestiller mad til levering? Kundeservice uden telefonkø, tak! Intelligent vandforbrug, så vi undgår spild. Hvad med et ”Brug-og-smid-væk”-betalingsmiddel for at bekæmpe kreditkortsnyd?


Deltag i debatten på Internetdagen & Dansk IGF

I Dansk Internet Forum (DIFO) har vi fokus på internettets udvikling, og hvad det betyder for os i dagligdagen. Vi inviterer derfor alle interesserede fagfolk og lægfolk til Internetdagen & Dansk IGF 2017, som afholdes den 12. september i København. Her skal vi lære om og drøfte kunstig intelligens, lynhurtigt bredbånd, app’s og metadata? Hvad skal vi bruge det til? Og hvordan gør vi det godt og sikkert? Kom og få indsigt i teknologier, der allerede spiller en rolle i dit liv; også selvom du ikke er klar over det. Hør om spændende nye fænomener såsom eSport og white hat-hackers. Konferencen er for alle, og din adgang er allerede betalt, se program og tilmeld dig her.


Internetdagen har brugernes perspektiv i fokus

DIFO er opmærksom på bredden i det danske internetsamfund. Det er godt at regeringen, interesseorganisationer og erhvervslivet har digitalisering på dagsordenen, som vi eksempelvis så, da Digitalt Vækstpanel kom med sine anbefalinger i maj i år. Vækstpanelet er 4 kvinder og 11 mænd fra toppen af dansk erhvervsliv, der er blevet bedt af regeringen om at pege på, hvordan der kan skabes gode vilkår for, at dansk erhvervsliv kan udnytte potentialerne i digitalisering. De foreslår bl.a. en fremtidssikret infrastruktur i verdensklasse, gode rammer for dataanvendelse, IT-sikkerhed og e-handel, proaktiv stillingtagen til samfundsudfordringerne ved digitalisering mv. Det er spændende læsning, læs selv her.

Men næste gang, der skal nedsættes et panel om digitalisering, så lad det også være et ”Kundernes Vækstpanel”. Et panel af forbrugere over en bred kam samt små og mellemstore virksomheder, der kan komme med anbefalinger om, hvad der bør gøres nemmere, hurtigere, billigere og mere sikkert.

Lad os i det hele taget få sat flere ord på almindelige menneskers og virksomheders behov, når vi taler digitalisering. Det gør DIFO på Internetdagen & Dansk IGF 2017, kom og vær med!
 

Copyright 2016 All Rights Reserved.